Spelet bakom rubrikerna : om journalister, journalistik och det personliga ansvaret pdf epub

 Spelet bakom rubrikerna : om journalister, journalistik och det personliga ansvaret pdf epub

Spelet bakom rubrikerna : om journalister, journalistik och det personliga ansvaret

  • Siffra: 227069693854973
  • Författare:
  • Språk: Sveriges
  • Utvärdering: 4.2/5 (Votes: 2450)
  • Paperback : 198 sidor
  • Tillgänglighet: En lager
  • Ladda ner format: PDF, EPUB, KINDLE, FB2, AUDIBLE, MOBI och andra.

Produktbeskrivning

Varför finns Zlatans sko i närbild på nyhetsplats? Varför skriver din tidning om resor till Maldiverna? Varför sänder televisionen en artists konsert vid ett visst tillfälle? Hur kommer det sig att en journalist så ytterligt sällan klandras för sitt agerande? Pressombudsmannen är välbekant, men vad gör Yrkesetiska nämnden?

Journalistik är att berätta om vad som hänt. Journalistiken ska avslöja, ge bakgrund, förklara och informera. Men det ingår också i uppdraget att det ska ske korrekt och allsidigt, utan dolda påtryckningar - fritt från jäv och ekonomiska smörjmedel.

I "Spelet bakom rubrikerna" avslöjas att även etablerade medier i många sammanhang tillåter sig att slira på regelverket. Inom branschen är detta inget nytt eftersom många på ett eller annat sätt, i större eller mindre utsträckning, är inblandade.

Hans Månson har tillbringat hela sitt yrkesliv på stora nyhetsredaktioner, främst i Stockholm. Efter tiden som chefredaktör på Sydsvenskan i Malmö och gästprofessor i praktisk journalistik i Göteborg har han granskat medievärlden och skrivit krönikor om journalistisk etik i branschpressen. Han har tillsammans med Hans Strandberg skrivit läroboken "Yrke: Journalist" och undervisar i Sverige och i Baltikum.

I "Spelet bakom rubrikerna" samlar Hans Månson erfarenheter, egna intervjuer och andras avslöjanden.

Relaterade böcker