uppkopplad Motivationshöjande samtal i skolan : att motivera och arbeta med elevers förändring pdf, epub

uppkopplad Motivationshöjande samtal i skolan : att motivera och arbeta med elevers förändring pdf, epub

Motivationshöjande samtal i skolan : att motivera och arbeta med elevers förändring

  • Siffra: 583722633696456
  • Författare:
  • Språk: Sveriges
  • Utvärdering: 4.6/5 (Votes: 4329)
  • Paperback : 151 sidor
  • Tillgänglighet: En lager
  • Ladda ner format: PDF, EPUB, KINDLE, FB2, AUDIBLE, MOBI och andra.

Produktbeskrivning

Denna bok handlar om hur man genomför motiverande samtal i skolan. Det presenteras även ett antal verktyg som kan komma till användning i arbetet med elevens förändring (för tillgång till verktygen i utskriftsvänligt format gå in på www.studentlitteratur.se/motivationshojande). Motivations- och förändringsarbete bedrivs inom många områden där man arbetar med människor. Elever förändras hela tiden och att som lärare kunna gå in och påverka denna process är av största vikt då ett destruktivt beteende tagit form.

När man använder den samtalsmetod och de verktyg som presenteras i boken är utgångspunkten att individen är expert på sitt eget liv och att bemötandet måste anpassas efter den förändringsfas eleven befinner sig i. Det är personen framför dig som sitter med svaren och din uppgift blir att locka fram dessa. För att lyckas krävs en effektiv strategi och ett förhållningssätt som skapar trygghet. Har man väl lärt sig detta förvånas man inte sällan av den positiva kraft som ruvar hos de mest svårhanterliga elever.

Boken vänder sig i första hand till lärare, men är användbar för alla inom och utanför skolans värld som i sitt arbete kommer i kontakt med barn och ungdomar.

Relaterade böcker